Hielpijnadvies.nl
 Het adres tegen hielpijn  


Hielpijnadvies, gespecialiseerd in het oplossen van lang aanhoudende hielklachten

 



 



Hielpijn & Hielspoor



Hielpijn is een voetklacht die in Nederland veel voorkomt. De meeste hielpijn valt onder de term hielspoor. De medische term hiervoor is “Fasciitis Plantaris”. Het betreft hier een ontsteking van de aanhechting van de peesplaat onder het hielbeen.


De klacht is vaak belastingafhankelijk en komt veel voor bij sporters en wandelaars. Bij kinderen met hielpijn is er vaak een verband met groei te leggen en gaat het meestal om “Morbus Sever”Voor meer informatie over hielpijn bij kinderen zie richardpodotherapie.nl 



Wat zijn de klachten bij hielpijn?


Kenmerkend voor hielpijn/fasciitis plantaris is pijn bij belasting en na een wat langere periode van rust. We noemen dit “startpijn”. Het meest bekende moment is pijn ‘s morgens bij het opstaan uit bed. Meestal neemt de pijn na enkele passen weer af, echter gedurende de dag (afhankelijk van de hoeveelheid belasting) komt de pijn vaak weer terug.


Hoe ontstaat hielpijn?


De peesplaat onder de voet is van belang om de voet compact te houden tijdens de afzet. Pijn onder de hiel is het gevolg van het te laat buigen van het grote teengewricht. Wanneer het grote teengewricht te laat buigt strekt de voetboog meer uit en komt de peesplaat te veel op spanning.


Als dit te intensief wordt ontstaan er bij de aanhechting onder het hielbeen (het zwakste punt van de peesplaat) microscheurtjes. Deze microscheurtjes geven een ontsteking en de hierbij horende pijnklachten. De oorzaak van deze klacht zit dan ook bij de afzet van de voet. De pijn wordt vervolgens gevoeld bij het neerkomen op de hiel, men staat immers op de ontsteking.



Wat kunt u doen aan Hielspoor?


Hoe langer u met hielspoor/fasciitis plantaris blijft rondlopen hoe lastiger het is om er weer vanaf te komen. Het is daarom zaak tijdig de symptomen te herkennen en te behandelen.



"Allereerst is het belangrijk om de oorzaak van de klacht te vinden zodat de afzet van de voet weer genormaliseerd wordt."




Behandeling van hielspoor


Voor de juiste behandeling is het van groot belang om eerst op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht voordat je een behandeling start. Er is maar één doel: het herstellen van de afzet! Op deze wijze lukt het in veel gevallen de klacht binnen 8 weken te herstellen en zo het dragen van de zool na 6 maanden weer af te bouwen.


Mede bron: voetportaal.nl



Maak een afspraak






Vergoeding & Tarieven


Vergoeding Richard Podotherapie venlo|Hielspoor


Hoeveel krijg ik terug?



Route


Route Hielpijn advies|Hielspoor


Waar moet ik zijn?





Afspraak maken



Hielpijn advies Adspraak maken|Hielspoor


Afspraak maken


Hielpijn advies terugbelverzoek|Hielspoor


Bel mij terug




Onze openingstijden

vrijdag
13:3017:30
 
 
 
E-mailen
Bellen